Courtesy of Karlo Žili

Student Exchange Officer (SEO)

Borna Andres

seo.cpsa@gmail.com

SEP je projekt Svjetske udruge studenata farmacije (IPSF), a omogućuje studentima, čije su udruge članice IPSF-a, odrađivanje stručne prakse izvan svoje zemlje. Svakoj zemlji dodijeljen je određeni broj mjesta za njihove studente koji se određuje prema broju studenata koje je zemlja ugostila prethodne godine.

 

Zahvaljujemo FBF-u, mentorima, ljekarnama Farmacia, Mandis, PrimaPharme, Joukhadar i Ljekarnama Lipa, Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu na pomoći da se projekt uspješno provede u našoj domovini, te svim stranim studentima koji su došli u Hrvatsku te tako obogatili naše iskustvo.
 

S obzirom na ograničen broj mjesta i velik interes studenata, CPSA svake godine provodi proces pretprijava u kojem se odabiru studenti koji će sudjelovati u Programu te godine. Prijaviti se mogu svi studenti, članovi CPSA-e. Pretprijave se vrše putem Google obrasca koji je studentima dostupan na mrežnim stranicama i u službenoj Facebook grupi Udruge kroz cijelo vrijeme trajanja pretprijava. Pretprijave se zatvaraju početkom prosinca, nakon čega SEO odabire studente koji će te godine imati pravo sudjelovanja u Programu.

 

Selekcija studenata vrši se prema aktivnosti studenata u Udruzi, tj. bodovima koje je student svojom aktivnošću u Udruzi stekao do završetka pretprijava. Stanje svojih bodova student u svakom trenutku može saznati slanjem upita tajniku Udruge na cpsa.tajnik@gmail.com. Bodovi se mogu sakupiti sudjelovanjem u projektima Udruge kroz godinu i prenose se iz godine u godinu. Studentima koji budu odabrani za sudjelovanje u Programu, bodovno stanje umanjit će se za 1 bod.

 

Ukoliko se planirate prijaviti za sudjelovanje u SEP-u, molimo vas da prije prijave pročitate odgovore na najčešće postavljana pitanja te se uputite u pravila sudjelovanja. Student Exchange Programme: Često postavljana pitanja

 

Sredinom prosinca, svi odabrani studenti primit će mail s daljnjim uputama o procesu prijave. Prije božićno-novogodišnjih praznika svi odabrani studenti su dužni potpisati Ugovor o sudjelovanju i platiti SEP pristojbu u iznosu od 50 eura. Ukoliko student nije u mogućnosti osobno prisustvovati potpisivanju Ugovora, potpisani Ugovor zajedno s novcima potrebno je  dostaviti SEO-u po nekome drugome uz prethodno obavještenje o tome putem maila. Tek nakon izvršenja ovog koraka student pistupa prijavi putem službene stranice SEP-a: www.sep.ipsf.org.

 

Nakon povratka sa SEP-a, student je dužan popuniti obrazac o iskustvima sa SEP-a. SEP Iskustva studenata

 

Popis zemalja koje sudjeluju u Programu, moguće je pronaći na sep.ipsf.org/associations.

 

Dio iskustava naših studenata koji su sudjelovali u SEP-u prošlih godina možete pronaći u albumu „CPSA Around the World“ na službenoj Facebook stranici CPSA-e

Želiš sudjelovati
na SEP-u?

 

PRIJATELJI PROJEKTA

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now