NAJBOLJA VERZIJA SEBE

Za vrijeme studija svi studenti usvoje vještine koje su nužne za struku i većinu poslova nakon završetka fakulteta. To su tzv. «tvrde vještine» (eng. hard skills). Međutim, za određene poslove i one koje gdje je konkurencija velika, ponekad nisu dovoljne. Ono što kandidate i «friške» stručnjake razlikuje su tzv. «meke vještine» (eng. soft skills). su vještine potrebne i za svakodnevni život i uključuju komunikaciju, prezentacijske vještine, organizaciju vremena, organizacijske vještine, rad u grupama i slično. S obzirom na njihovu važnost, održat ćemo seriju treninga pod nazivom Najbolje verzija sebe. Radi se od projektu od ukupno 12 radionica, odnosno treninga koji imaju za cilj razviti određene vještine kod studenata. Teme radionica su:

 • Motivacija

 • Upravljanje vremenom i organizacijske vještine

 • Upravljanje stresom

 • Upravljanje projektima (eng. Project Management)

 • Upravljanje sobom (eng. Self Management)

 • Prezentacijske vještine

 • Emocionalna inteligencija

 • Umrežavanje i poznanstva (eng. Networking)

 • Rad u grupama i dinamika grupa

 • Vodstvo (eng. Leadership)

 • Životopis, motivacijska pisma i razgovori za posao

 • Microsoft Office: PowerPoint, Word i Excel

Cilj ovog projekta je osvijestiti kolege o važnosti soft skillsa u budućem profesionalnom i privatnom životu te potaknuti ih na konstantno učenje i usavršavanje. Otuda i naziv ovog projekta – postati najbolja verzija sebe, odnosno najbolji što možeš kroz rad, učenje i usavršavanje.

EPSA (eng. European Pharmaceutical Students' Association) njeguje soft-skills kroz EPSA Training Project od 2009. godine. Kurikulumi europskih studija farmacije i medicinske biokemije razlikuju se među sveučilištima. Prema Bolonjskom procesu, europsko bi visoko školstvo "trebalo pripremiti studente za njihove buduće karijere i živote kao aktivne građane u demokratskim društvima te podržavati njihov osobni razvoj". Spomenuto svakako uključuje i soft-skills, međutim one nisu uključene u kurikulume većine europskih kurikuluma. Prema studentima, kvaliteta i količina soft-skillsa u obrazovanju ne zadovoljava potrebe modernog načina života i poslovanja u kojima su "međuljudske" vještine te cijeloživotno učenje prijeko potrebni. Mnoge studentske udruge (pa tako i EPSA) su ovu potrebu prepoznale i počele nuditi vlastite soft-skills trening programe.

EPSA-in trening program uključene su sve države članice EPSA-e koje imaju licencirane soft-skills trenere ili trenere kandidate. Ponekad, EPSA organizira tzv. EPSA Training on Tour projekt čiji je cilj "poslati trenere na turneju" u zemlje koje nemaju ili imaju malo trenera te na taj način omogućiti tim studentima upoznavanje s mekim vještinama.

Ukoliko Vas zanima kako postati trener mekih vještina, EPSA svake godine organizira i Training New Trainers projekt (ili skraćeno TNT). 8 odabranih studenata iz Europe zajedno odlaze na tjedan dana u neku od zemalja Europe gdje "uče zanat" od starijih i iskusnijih trenera. Više o tom projektu možete pročitati na EPSA-inoj internetskoj stranici.  

Pogledajte i galeriju slika s treninga i radionica!

CPSA-ini soft-skills treneri:

Bruno Rački

EPSA Trainer Candidate

 student 5. godine, smjer Farmacija

funkcija u CPSA-i: Nadzorni odbor

broj sati: 14

Prijave za treninge/radionice:

MOTIVACIJA: održano 21. ožujka

UPRAVLJANJE VREMENOM I ORGANIZACIJA: održano 23. ožujka

UPRAVLJANJE STRESOM: održano 28. ožujka

PREZENTACIJSKE VJEŠTINE: održano 30. ožujka

TKO SAM JA NA PAPIRU? ŽIVOTOPIS I VIŠE, 1. dio: održano 12. travnja

MICROSOFT OFFICE: mjesta popunjena!

PROJECT MANAGEMENT: https://goo.gl/forms/ah2VtqH9TVNTBF5Y2

TKO SAM JA NA PAPIRU? ŽIVOTOPIS I VIŠE, 2. dio:
 https://goo.gl/forms/5scHz00cfD7Dh1bX2

 • Facebook CPSA
 • YouTube CPSA
 • White Instagram Icon
 • issuu

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske

 

Croatian Pharmacy and Medical Biochemistry Students' Association

Ante Kovačića 1

10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR8923400091100122866

OIB Udruge: 33667167319

cpsa.fbf@gmail.com

FlixBus bijeli.png
Courtesy of Karlo Žili
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now