Courtesy of Karlo Žili

HUMANITARNI RAD

Svaka akademska godina za našu je Udrugu prepuna događanja, a najviše se ponosimo onima humanitarnog tipa. Iz godine u godinu, naši studenti slijede svoja velika srca i nesebično se odazivaju na svaku akciju naše Udruge.

PALAČINKIJADA

Palačinkijada je tradicionalni projekt Udruge, a koncept Palačinkijade sastoji se u tome da studenti doniraju brašno, jaja, šećer, čokoladne namaze i marmelade, peku palačinke, kolače i torte koji se prodaju na fakultetu po simboličnim cijenama, pružajući rijetku priliku studentima i nastavnom osoblju da pojedu nešto ukusno na fakultetu i pritom u dobrom društvu i uz dobru glazbu učine dobro djelo. Svaka "Palačinkijada" ima namjeru pomoći potrebitoj obitelji, nesretnoj djeci ili nekoj humanitarnoj Udruzi.

Po uzoru na Palačinkijadu u Splitu se organizira Fritulijada.

Palačinkijada

Fritulijada

DOBROVOLJNO

DARIVANJE KRVI

Usprkos ubrzanom razvoju znanosti u današnjem dobu, krv je nešto što nismo u mogućnosti proizvesti u laboratoriju, a bez čega je život nemoguć. Zato smo u slučaju teže ozljede, većeg operacijskog zahvata, transplatacije organa ili liječenja malignih oboljenja, posebice anemije, ovisni isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi. Svjesni važnosti darivanja krvi, Udruga tradicionalno organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Naši su članovi, studenti medicinske biokemije, sudjelovali
u još jednom humanitarnom događaju, priključivši se akciji "Studenti za Zakladu Ana Rukavina". Zajedno s mnogim studentima Zagrebačkog sveučilišta pomogli smo akciju prikupljanja uzoraka za Registar dobrovoljnih davatelja koštane srži te osvjestili naše studente o važnosti tipizacije krvnih uzoraka i proširenju Registra.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now